Webinar ‘Je gezin goed omringd’ voor CM (online)

Boekcover Goed Omringd
Boekcover Goed Omringd

Webinar ‘Je gezin goed omringd’ voor CM (online)

​‘It takes a village to raise a child’ is een bekend Afrikaans gezegde dat duidt op het belang van een netwerk bij het grootbrengen van kinderen. We leven niet meer in een tijd waarin die village zich van nature rondom ons vormt.

Geen inwonend of naburig netwerk, geen buren voor dagelijkse babbel of geen ouwe getrouwen onder de kerktoren die ons in het opvoedingsproces bijstaan.

Vandaag omringen nieuwe partners ons. We evolueerden naar een tijd waar we steeds meer beroep doen op diensten om ons bij te staan: kinderopvang, school, vroedvrouwen, poetshulp… Deze beweging bracht met zich mee dat we als groep minder hecht een gezin omringen. Gezinnen komen er min of meer alleen voor te staan en zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van zo’n patchworkvillage. De druk om dit écht goed te doen is bovendien enorm toegenomen de afgelopen decennia.

In deze webinar geven we de hedendaagse village een gezicht. Door wie laten we ons omringen? Hoe treden nieuwe village-partners toe, en hoe nemen we afscheid van andere? Loopt die interactie altijd van een leien dakje? Reiken we uit naar anderen wanneer we hulp nodig hebben?

Gastspreker Lynn Geerinck, pedagoge, wil ouders ondersteunen om de samenstelling van hun huidige village onder de loep te nemen. Zit alles nog snor? Of dienen (kleine) stapjes gezet te worden in een andere richting als de huidige richting niet meer helemaal goed voelt?

Datum

25 nov 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Locatie

Online
Inschrijven / meer info

Spreker

  • Lynn Geerinck
    Lynn Geerinck

    Lynn Geerinck is de auteur van het boek Goed Omringd.