Over mij

Ik droom van een wereld waarin ieder kind mag opgroeien in een HECHT EN VERBONDEN gezin, waar op een NATUURLIJKE manier aan de BEHOEFTEN van ieder gezinslid tegemoet gekomen wordt en AUTHENTIEK wordt GECOMMUNICEERD. In die wereld zouden ouders GOED OMRINGD worden, waardoor dit niet zo’n onmogelijke opgave lijkt…

Wie ben ik?

Vooreerst ben ik moeder. Moeder van 3 opgroeiende kinderen: Tos, Rie en Nim. Beroepshalve ben ik manager kinderopvang en pedagoge. En daarnaast ben ik ook nog vriendin, zus, dochter, kleindochter, meter, buurvrouw en zoveel meer.

Mijn West-Vlaamse man en ikzelf hebben tussen onze geboorteplaatsen in een huis gekocht, in Gent. Wij zijn dus een schoolvoorbeeld van zo’n gezin dat op ongekend terrein een village is gaan bouwen. Op relatieve afstand van grootouders, vrienden en familie. Als een patchworkdekentje rijgen we sinds enkele jaren mensen aan onze villlage. Al naargelang de behoeften en de leeftijden van de kinderen worden deze of gene village-partner toegevoegd. Met vallen en opstaan zijn we er min of meer in geslaagd om een hoogstpersoonlijke village samen te stellen. Met een snuifje kinderopvang, een lakje grootouders, een lepeltje buren, wat vrienden en een toefje school. Een hele verantwoordelijkheid, vind ik dat!

Waar vroeger en in andere delen van deze wereld een village een zeer natuurlijk iets is. Waar een stam of clan je omringt, en waar alle functies en rollen ogenblikkelijk aanwezig zijn om jou als ouder goed te ondersteunen. Niet-georkestreerd. Op wandelafstand. Gratis en zonder het te hoeven vragen.

Terug een beetje meer van dat graag. Dat is mijn droom voor onze samenleving.