Lezing ‘Goed omringd’ voor Huis van het Kind Aalst (online)

Boekcover Goed Omringd
Boekcover Goed Omringd

Lezing ‘Goed omringd’ voor Huis van het Kind Aalst (online)

‘It takes a village to raise a child’ (Er is een dorp voor nodig om een kind op te voeden) is een bekend Afrikaans gezegde dat duidt op het belang van een netwerk bij het grootbrengen van kinderen. Niemand staat er graag alleen voor. Niemand zou er alleen voor mogen staan.

Maar we leven niet meer in een tijd waarin ‘dat dorp’ zich van nature rondom ons vormt. Zo een ‘dorp’ die er gewoon is, die niet opgezocht of betaald moet worden. Er is vaak geen inwonend of naburig netwerk meer waarbij we met onze ogen kunnen stelen als het over opvoeding gaat. Er zijn amper nog buren die dagelijks een praatje maken op de stoep. Geen enkele jonge vrouw maakt live een bevalling van een andere jonge vrouw mee. Of leert vanaf de zijlijn hoe pittig borst voeden is. Het zijn niet meer de ouwe getrouwen onder de kerktoren die ons in het opvoedingsproces bijstaan. Vandaag omringen nieuwe partners ons.

We evolueerden naar een tijd waar ons ‘dorp’ eerder bestaat uit mensen die ons professioneel bijstaan: kinderopvang, school, vroedvrouwen, poetshulp…  Gezinnen komen er min of meer alleen voor te staan om alles te regelen.

In deze lezing geven we het hedendaags ‘dorp’ een gezicht.  Door wie laten we ons omringen?  Hoe treden nieuwe ‘dorp’-partners toe, en hoe nemen we afscheid van andere?  Loopt die interactie altijd van een leien dakje?  Reiken we uit naar anderen wanneer we hulp nodig hebben?  Met deze webinar wordt je als (groot)ouder ondersteund om de samenstelling van je huidig ‘dorp’ onder de loep te nemen. Zit alles nog snor?  Of dienen (kleine) stapjes gezet te worden in een andere richting als de huidige richting niet meer helemaal goed voelt?

Pedagoge en mama van 3 jonge kinderen, Lynn Geerinck, begeleidt deze webinar.

Datum

16 nov 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Locatie

Online
Inschrijven / meer info

Spreker

  • Lynn Geerinck
    Lynn Geerinck

    Lynn Geerinck is de auteur van het boek Goed Omringd.