Wie zorgt er voor mijn kind?

‘Wie zorgt er voor mijn kind?’ is een must-read voor iedere ouder.
Het geeft woorden aan de meerwaarde van kinderzorg voor het gezin.

Wie zorgt er voor mijn kind
Cover van het boek
Auteur Lynn Geerinck

Ja, het is jouw kind. Neen, je voedt het niet alleen op. Onthaalouders, kinderbegeleiders, leerkrachten, vrijwilligers in de jeugdbeweging, grootouders of vrienden… Jouw kinderen zijn ook hun kinderen, ze kneden allemaal mee.
Hoe zorgen we er nou met z’n allen voor dat zo’n collectief opvoeden gesmeerd loopt? Hoe kunnen de diverse partijen meewerken aan een gedeeld toekomstproject voor je kind?
Zorgorganisatie i-mens wil hier alvast haar ruimte opeisen. Ze willen niet aan de zijlijn staan, maar ouders daadkrachtig ruggensteunen. Kinderen opvangen is niet voldoende. Binnen kinderzorg bouwen ze aan een pedagogische visie ‘Afgestemd opvoeden’, om kinderen de beste zorg te geven. En dit met strategieën als het intensief opleiden en coachen van medewerkers tot het aangaan van de dialoog met ouders en zoveel meer.
In dit boek toont i-mens hoe afgestemd opvoeden in de praktijk kan werken, bij jou thuis, maar dus ook bij hun onthaalouders, kinderdagverblijven en hun preventieve gezinsondersteuning.
Het boek zit doorspekt met voorbeelden en getuigenissen van hoe Afgestemd opvoeden een katalysator kan zijn voor groei. Van het kind. Van de ouders. Van hun eigen medewerkers. Van onze maatschappij.